Taktvätt i Ljusnarsberg

Taktvätt i Ljusnarsberg


- Vi utför Taktvätt i Ljusnarsberg med omnejd! Vi lämnar alltid kostnadsfri offert och vi har alltid återbesök 1 år efter behandling oavsett vilken behandling du väljer att utföra på ditt tak. 
Kontakta oss för kostnadsfri offert på Taktvätt i Ljusnarsberg!

Trasiga takpannor, mossa på taket, trasiga eller igentäppta stuprör? Taksäkerhet?

Kontakta oss för kostnadsfri offert oavsett vad du vill göra på taket!
Taktvätt och takvård innebär att av två anledningar sköta om sitt tak, den ena anledningen är estetisk.

Taktvätt
Taktvätt i Ljusnarsberg

Man vill att taket och fastigheten som helhet skall framstå så attraktiv som möjligt både för dig själv och din omgivning så som grannar och folk som helt enkelt passerar ditt hus. 
Vad som anses estetiskt tilltalande är väldigt olika från människa till människa. Ett rent & nymålat tak är det som många gillar bäst. Vissa gillar att det ska vara rent från påväxt men inte så mycket mer. 
Den andra anledningen till takvård är att genom en god och regelbunden skötsel/översyn av taket inse att ett väl skött tak håller längre.
Man ska kolla taket 1 till 2 ggr per år minst. Takpannor kan tyvärr flytta på sig vid storm och oväder. Även snö som ligger på taket kan få pannor att både flytta på sig och även ha sönder dessa om det blir lite tungt efter slitage av mossa, lav och alger.

Estetisk livslängd är ett mått på tiden fram till dess att färgskiktet eller ytskiktet förändrats så mycket att utseendet inte längre klarar de krav man ställer. Hur stor kulör och glansförändring som anses acceptabel för en takklädnad beror på vem som bedömer den och på vilken byggnad takpannan finns.

Teknisk livslängd är tiden fram till dess att pannan inte längre kan skydda byggnadens bärande konstruktion eller bakomliggande material och konstruktioner. Den tekniska livslängden är normalt avsevärt längre än den estetiska. Men att sköta det estetiska kan förlänga den tekniska livslängden genom att vattenavrinning och takpannor funkar som dom ska och är tänkta att fungera.
Vi erbjuder taktvätt i Taktvätt i Ljusnarsberg samt i närområden runt omkring.

"De ökande problemen med mossa och påväxt gör att allt fler svenska hustak befinner sig i farozonen för långtgående fukt- och vattenskador."

Lämna din Taktvätt i Ljusnarsberg åt proffsen

Vi har lång erfarenhet av fasad & taktvätt samt takmålning. Vi följer miljöverkets krav på vattenuppsamling så att allt skit inte åker rakt ut i dagbrunnar med mera. 
En viss mängd mossa, lav och alger kommer alltid att hamna på gräset, i busken eller rättare sagt nånstans nere på backen då det stänker till och från vid en tvätt av tak.

Vet du om att de flesta tak, om man underhåller dem, kan hålla otroligt länge. Man brukar säga att en betongpanna är slut efter 50år men sköter man om taket och håller det rent, kanske fyller på färg när pannan börjar se tråkig ut så kan du förlänga den livslängden avsevärt.
Du ger hela ditt hus ett lyft med ett rent tak som du sköter om som även gör att det håller länge och kommer se bra ut avsevärt mycket längre än dom tak som inte sköts om.

En professionelt utförd taktvätt höjer värdet på ditt hus och du kan använda dig av ROT-avdraget

För att bevara hustaket estetiskt samt förlänga dess livslängd behövs en taktvätt utföras av personer med rätt kompetens. Dels ger man sig upp på höga höjder, sedan krävs rätt kunskap och utrustning. Vi rekommenderar inte dig att gå upp själv och tvätta taket om du inte har rätt säkerhetsutrustning.

Taktvätt är ett farligt arbete som bör överlåtas till proffs med rätt verktyg och säkerhetsutrustning

Hur många år sedan är det du eller någon annan utförde en taktvätt på just ditt hus? Kontakta oss idag för kostnadsfri offert.

Är ditt tak gammalt och slitet, eller bara rejält smutsigt? Att byta tak är en kostsam investering och i många fall kan man istället förlänga ett taks livslängd genom noggrann taktvätt och behandling.

Genom att låta oss utföra din takbehandling får du inte bara ett rent och snyggt tak. Du får också upp till 10 års garanti på arbetet och sparar upp emot 70% jämfört med vad det kostar att göra en takomläggning. Självklart använder vi bara miljövänliga medel och kemikalier och vi erbjuder alltid gratis besiktning.

Offert på takbehandling och Taktvätt i Ljusnarsberg

Vill du veta mer om takvård, taktvätt, takbehandling eller Taktvätt i Ljusnarsberg, eller be om offert?

Kontakta oss alla dagar i veckan. Självklart kan du använda ROT-avdraget på arbetskostnaden.

Fördelar med våra tjänster:

 • Gratis besiktning
  Takmålning & Takbehandling
  Takmålning & Takbehandling
 • Du sparar minst 70% genom att inte behöva byta tak
 • Du får ett hållbart tak med upp till 10 års garanti
 • Skonsamt mot miljön
 • Vi är enkla att ha att göra med
 • Allt arbete utförs av välutbildad och rutinerad personal

Mossa, lav och alger förstör ditt tak

Om mossa och lav har fått fäste på taket ser det inte bara tråkigt ut utan det förstör även taket! Vi rengör och vårdar ditt tak och håller påväxt borta i många år framöver. Allt detta med endast en behandling som garanterar ett perfekt resultat. Beroende på vilken tjänst du köper av oss så finns olika garanti tider. 

Välkommen till Taktvätt24.se, vi är experter på  Taktvätt i Ljusnarsberg.

Välkommen att kontakta oss för Taktvätt i Ljusnarsberg!

Takmålning & Takbehandling
Takmålning & Takbehandling

Takmålning är även ett alternativ

Vi använder en speciellt utvecklad takrenoveringsmetod för att ge nytt liv åt gamla takpannor. Metoden innebär rengöring, försegling och målning av takpannorna.

Färgen vi använder är speciellt framtagen för Skandinaviens tuffa klimat och är vattenbaserad. Behandlingen är miljövänligt, vi tvättar taket med rent vatten med speciell högtrycksutrustning och vi använder inga miljöförstörande medel. Taket förseglas sedan innan det slutligen målas.

Du har vid målningen även möjlighet att byta färg på ditt tak. Efter behandlingen är taket som nytt och står emot fukt och smuts i många år framöver.
Efter vår takmålning så upptar din takpanna 94% mindre vatten. Ger suverän avrinning på taket när det regnar. 
Vi törs ge dig 10 års garanti på våra takmålningar. Men nog om dessa just nu för denna sida handlar om Taktvätt i Ljusnarsberg

Takimpregnering

Ett effektivt skydd mot fukt och föroreningar

En vattenavvisande impregnering på taket är ett effektivt skydd mot fukt och föroreningar. Betong och tegelpannor tappar med åren ytskiktet och förlorar förmågan att avvisa vattnet. Detta i sin tur resulterar i att takpannorna binder fukt och påväxt fastnar lättare. Impregneringen gör pannorna vattenavvisande.
Påväxt och smuts får svårare att få fäste och samtidigt så eliminerar man risken för frostsprångning. Det blir rent, snyggt, tätt, förebygger skador och taket får en längre livslängd.
Vi lämnar 5 års garanti på vattenavvisande effekt.

BEHANDLINGSRESULTAT

Väderförhållande vid behandling och behandlingsresultat.

Behandling med Jape© Grön-Fri bör inte ske på frostbelagda ytor eller om regn förväntas inom ett dygn. Blåst försvårar jämn besprutning och kan därför ge ett sämre resultat. Om vädret riskerar att bli ogynnsamt avbryter vi arbetet och senarelägger behandlingen.

Cirka tre månader efter behandlingen brukar algerna på taket vara borta. Mossan vissnar relativt snart och brukar vara försvunnen inom 6-12 månader. De gulgrå lavarna är lite segare och kan dröja kvar upp till två år. Vid svår påväxt kan behandlingen behöva upprepas efter cirka ett år. Jape© Grön-Fri håller sedan taket fritt från ny påväxt upp till fyra år efter sista behandlingen.

Eftersom resultatet inte är omedelbart råder vi er att fotografera taket före behandling. På så sätt kan ni lätt se hur effektiv behandlingen är. Läs gärna mer om förväntat behandlingsresultat på www.jape.se. För att undvika stopp i takavvattningssystemet rekommenderar vi att ni att rensar hängrännorna någon månad efter behandlingen.

Jape© Grön-Fri är mycket effektivt mot beväxning på gångplattor, asfalt, fasader, staket och markiser. Vi behandlar även dessa ytor efter överenskommelse.

Varför behöver jag takvård?

Betydelsen av ett fungerande tak kan inte nog betonas. Taket är den viktigaste delen av huset som behöver underhållas regelbundet. Med ett välskött tak kan du undvika obehagliga överraskningar och eventuella kostnader som uppstår i samband med dem. Forskning visar att du med regelbundet takvård och förebyggande åtgärder kan spara upp till 30 procent av fastighetens totala kostnader under dess livscykel.

Varför välja oss?

Vi har över tio års erfarenhet av exteriör rengöring. Alla som arbetar hos oss får en gedigen utbildning och flera veckors introduktion med erfaren tekniker.
All personal är utbildad i fallskydd och vi tar detta på stort allvar.
Vi har Sveriges i särklass modernaste utrustning för exteriör rengöring och levererar ett resultat långt över din förväntan!
Efter utfört arbete städar personal och lämnar din fastighet och tomt ren och snygg!

Företaget anlitas av privatpersoner, BRFer, företag samt kommuner.
Med vår toppmoderna mobila utrustning gör vi rent snabbare och effektivare än våra konkurrenter och kan därför hålla mycket bra priser!

Företaget har full ansvarsförsäkring

Våra rengöringsmedel är lätt biologiskt nedbrytbara. Så anlita oss för Taktvätt i Ljusnarsberg

Taktvätt i Ljusnarsberg
Taket är en viktig del av varje byggnad. Taket bör rengöras regelbundet för att få optimal prestanda, och takrengöring bidrar också till att förlänga takets livslängd. Många väljer att rengöra sitt eget tak, medan andra anlitar professionella takrengörare för att göra det åt dem. Dessutom kan takrengöring spara dig tusentals kronor i kostnader för takbyte under en längre tid.

Rengöring av tak ger dig flera viktiga fördelar. Den kanske största fördelen med takrening är ekonomiska besparingar, särskilt när man beaktar kostnaderna för takbyte över tid. Genom att rengöra ditt tak kan du förlänga takets livslängd och undvika kostsamma takbyten tills takmaterialen slits ut naturligt (vilket kan ta upp till 20 år eller mer), vilket minskar takbyteskostnaderna avsevärt i det långa loppet.

Många upptäcker också att takrengöring bidrar till att förbättra hemmets estetik avsevärt utan att det påverkar deras budget i någon större utsträckning. Ett renare tak kan ge ditt hem en omedelbar ansiktslyftning.

Hur fungerar mossmedlet?
När vi utför våran Taktvätt i Ljusnarsberg så behandlar vi också taket med ett mossmedel. Det som händer när medlet appliceras på taket är en kemisk reaktion som förhindrar framtida påväxt.

Det är nämligen så att algerna och bakteriernas som växer på taket har en cellvägg. Cellväggarna är till stor del av ämnen som gör att väggarna får en negativ laddning. Det medlet gör är att bensalkoniumkloriden i medlet, som har en positiv laddning förenar sig med cellväggen. En kemisk reaktion uppstår och cellerna sprängs bokstavligen talat i bitar.

Få en kostnadsfri offert!
Du får såklart alltid en gratis offert för din Taktvätt i Ljusnarsberg med omnejd. Det bästa är egentligen om du ringer oss och kollar direkt. Oftast räcker det med att du förklarar eller skickar några bilder för att vi ska veta hur och vilka alternativ vi har att kunna hjälpa dig. Vi skickar kostnadsfritt förslag på lösning eller lösningar för just ditt tak.

En förlängd livslängd
Den största fördelen med en taktvätt är den förlängda livslängden. Om du tar hand om taket på ett korrekt sätt kan du många gånger dubbla takets livslängd. Ett takbyte är ju ganska dyrt, så det blir fort en lönsam investering för både din plånbok och för miljön. Skjut upp takbytet i många år med hjälp av fackmannamässig taktvätt!

 

Takmålning & Takbehandling & Taktvätt

Förnya ert tak med hjälp av takmålning!


Börjar ditt tak att se slitet ut eller har det börjat samlas mossa och andra växter på taket? Då kan du behandla ditt tak genom att först tvätta taket, så att alla beläggningar försvinner, och därefter måla om taket så att det blir som nytt igen. Vid en takmålning får även taket ett bra skydd som förlänger takets livslängd.

Varför genomföra en takmålning?


Alla tak som har en takbeklädnad som består av betongpannor och de flesta plåttak kan målas om så att de får ett bättre skydd mot väder och vind men även mot växter och mossa. Ett tak som har beläggningar av mossa, alger eller lava ser inte bara slitet ut utan riskerar också att skada taket så att vatten lättare kan tränga igenom och orsaka fuktskador under yttertaket. Dessutom bidrar beläggningar på taket till att snö och vatten får det svårare att rinna av taket, vilket leder till att det samlas vatten på taket.

Hur går en takmålning till?


När du ska måla om ditt tak behöver taket tvättas rent från smuts, alger och mossa. Därefter så används kemiska medel för att döda alla alger och andra skadliga växter på ditt tak. Trasiga takpannor byts ut och eventuell rost på plåttak behandlas innan taket sedan målas om två gånger. Den takfärg som används ger taket ett skydd mot sol, regn, vind men förhindrar även att ny växtlighet får fäste på taket. Genom att måla om taket får taket en längre livslängd samtidigt som ditt tak ser ut som nytt igen vilket förhöjer utseende på din fastighet.

Måla om taket eller byta tak?


Innan ett tak målas om behöver taket inspekteras så att det inte är skadat. Ett tak som har uppnått sin livslängd, har skador så att fukt tränger igenom eller där tätskikt på underlagstak behöver bytas ut kan inte skyddas genom en takmålning. I det fallet behöver du genomföra en takomläggning. Om däremot taket är helt och det inte finns några fuktskador så kan du måla om taket och få ett skydd som förlänger takets livslängd. Du kan göra en takmålning av betongpannor och de flesta plåttak. Du kan inte, eller rättare sagt bör inte, måla om lertegelpannor, plåttak tillverkat i koppar och ytpapptak.

Fördelar med att genomföra en takmålning.


Innan målning genomförs en grundlig rengöring där mossa och andra växter som kan skada ditt tak avlägsnas.
Ett behandlat och målat tak får ett bra skydd som förlänger takets livslängd.
Ett målat tak utan beläggningar bidrar till att snö och vatten lättare glider av taket så vatten inte samlas på taket.
Ett målat tak får ditt tak att se ut som nytt igen och ger din fastighet ett bättre utseende utan att du behöver bekosta en dyr takomläggning.

Professionell Taktvätt i Ljusnarsberg


Med Takvårdsexpertens Taktvätt i Ljusnarsberg kan du få professionell och effektiv hjälp med takunderhåll och taktvätt. Vårt team av erfarna takvårdare har all den kunskap och erfarenhet som krävs för att ge ditt tak en grundlig uppfräschning som håller länge.

Vi tar effektivt bort mossa, lav och alger från ditt tak samtidigt som vi förhindrar nypåväxt i flera år framöver. Dessutom erbjuder vi installation av nockband för att ytterligare skydda ditt tak från fuktskador och förlänga dess livslängd. Vi byter givetvis ditt gamla nockband om du redan har det på taket.

Vi vill att du som kund känner dig trygg med oss när du beställer Taktvätt i Ljusnarsberg, därför ger vi engaranti på att taket förblir fritt från ny påväxt i minst 4år efter ett utfört arbete av Taktvätt i Ljusnarsberg.

Kontakta oss idag för att boka en kostnadsfri takbesiktning och ta första steget mot ett friskare och vackrare tak!

 

Takvårdsexperten AB - din pålitliga partner för professionell och effektiv takrengöring. Vi är dedikerade till att leverera högkvalitativa tjänster som förbättrar livslängden och estetiken hos ditt tak.

Vårt erfarna team av experter är specialiserade på mekanisk takrengöring, vilket innebär att vi använder avancerad teknik för att noggrant och effektivt avlägsna mossa, alger, lav och andra beläggningar från ditt tak. Vi anpassar våra tjänster för att möta dina unika behov och levererar resultat av högsta kvalitet.

Vi förstår vikten av att bibehålla ett rent och välskött tak för att skydda ditt hem eller företags fastighet. Med vår mekaniska takrengöring kan du förvänta dig inte bara en förbättring av takets utseende utan även en ökad livslängd och övergripande hållbarhet.

Säkerhet och professionalism är kärnvärden för vår verksamhet, och vi är fullt licensierade och försäkrade för att erbjuda dig trygghet genom hela processen. Kontakta oss idag för att diskutera dina takrengöringsbehov och låt oss skapa en skräddarsydd lösning för dig. Med Mekanisk Taktvätt i Ljusnarsberg får ditt tak den kärlek och omsorg det förtjänar.

Nocktätning - En Nyckelkomponent för Takets Integritet

Nocken på ett tak, den punkt där två takytor möts och bildar en vinkel, är en kritisk del av takets struktur. För att skydda mot läckage och andra skador är nocktätning avgörande. I denna artikel kommer vi att utforska vad nocktätning är, dess betydelse och varför det är viktigt för takets integritet.

Vad är Nocktätning?

Nocktätning är processen att säkra nocken på ett tak, vanligtvis där två takskikt eller takplattor möts. Det innebär att applicera tätningsmaterial för att förhindra vattenintrång och skydda mot väderpåverkan.

Varför är Nocktätning Viktig?

 1. Läckageskydd: Nocken är en känslig punkt där vatten har större potential att tränga igenom. Nocktätning förhindrar läckage genom att skapa en vattentät barriär och säkerställer att vattnet rinner bort från denna kritiska område.

 2. Skydd mot Väderpåverkan: Nocktätning skyddar inte bara mot vatten utan även mot andra väderförhållanden som vind och snö. Det förhindrar att vinddrivna regn eller snö tränger in och skyddar därmed takstrukturen.

 3. Förlängd Livslängd: Genom att förhindra vattenintrång och skydda mot väderförhållanden bidrar nocktätning till att förlänga takets livslängd. Det minskar risken för mögelbildning, rötskador och andra problem som kan förkorta takets hållbarhet.

Hur Utförs Nocktätning?

 1. Val av Tätningsmaterial: För nocktätning används vanligtvis elastiska tätningsmaterial som silikon eller polyuretan. Dessa material är flexibla och kan hantera rörelser och expansion som kan uppstå på grund av temperaturförändringar.

 2. Rengöring och Förberedelse: Innan tätningsmaterialet appliceras rengörs nocken noggrant för att avlägsna smuts och skräp. Eventuella sprickor eller skador repareras först för att säkerställa en jämn och effektiv tätningsprocess.

 3. Professionell Installation: Nocktätning är oftast bäst utförd av professionella takläggare eller hantverkare. De har erfarenhet av att arbeta med olika takmaterial och vet vilket tätningsmaterial som är bäst lämpat för varje situation.

Sammanfattning:

Nocktätning är en nödvändig åtgärd för att skydda takets mest sårbara punkt. Genom att förhindra vattenintrång och väderpåverkan bidrar nocktätning till att bevara takets integritet och förlänga dess livslängd. Att investera i en professionell nocktätning är en klok åtgärd för fastighetsägare som vill säkerställa att deras tak förblir hållbara och skyddade mot de element som naturen kan kasta mot dem.

1 reaktion på ”Taktvätt i Ljusnarsberg”

 1. Pingback: Taktvätt | Crille021's Weblog

Kommentarer är stängda.